Anna`s & Fredric´s torp

Äntligen har vi hittat vårt drömhus/torp. Trots storleken så har vi valt att kalla det för torpet eftersom vi från början letade efter ett litet sommar torp men föll för detta underbara hus. En hel del behöver göras och vi har lagt sommaren 2009 när huset fyller 100år som datum för att vara klara med renoveringen. Den här bloggen kommer således att handla om vår väg till vårt dröm torp.

tisdag 6 maj 2008

Skorstenar och kakelugnar!

Nu har vi fått domen ang våra kakelugnar och skorstenar. Sotaren som kom hade varit i huset för ca 45 år sedan och sotat en skorsten. Så det är alltså så länge sen som dom var använda. Skorstenen som hör till kakelugnarna i vardagsrummet och barnens sovrum har rasat in en heldel så det är stopp. Så hela den skorstenen med rökkanaler måste lagas då skiljeväggar rasat. Det projektet lär hamna på framtiden. Den andra skorstenen låg bättre till. Lite ras där också och ett kajbo med 5 ägg. (Vilket jag tyckte var jätte gulligt. Inte Fredric.) Även skiljeväggarna där var dåliga och hade rasat till en del. Det projektet ligger också på framtiden. Fick iaf nr till en kille som kunde fixa det av sotaren. Så om vi har tur kanske vi har iaf en eller två kakelugnar att elda i till hösten/vintern.

Den här vakra vägen går förbi vårt hus och nere vid huset som man ser längst ner går våra grannar och betar.


Här är en bild på våra grannar. 8 tjurar är det som bor närmst. Dom kikar alltid nyfiket på oss när vi kommer gående.

Så här fint är det nu på landet.
Här kommer en bild på Noah i hänggungan i äppelträdet. Det är så vackert med alla vitsippor.
I helgen ska vi till landet igen. Fredrics rygg är riktigt dålig nu så det lär få bli jag som målar vidare och förhoppningsvis får lite hjälp av vänner och familj.

Kram Anna

2 kommentarer:

  1. Hej Anna! Vad härligt det ser ut på landet nu när våren kommit! TRåkigt att Fredrics rygg är så dålig, hoppas det blir bättre. Synd att kakelugnarna inte var eldningsbara just nu, men det är ju tyvärr så med gamla hus. Tur att det går att fixa till iaf! ha det gott! Kram /Anna

    SvaraRadera
  2. Vad härligt det ser ut där i hängmattan.
    Ni har en liten utmaning inne hos mig om ni vill och har lust.
    kram y.

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails