Anna`s & Fredric´s torp

Äntligen har vi hittat vårt drömhus/torp. Trots storleken så har vi valt att kalla det för torpet eftersom vi från början letade efter ett litet sommar torp men föll för detta underbara hus. En hel del behöver göras och vi har lagt sommaren 2009 när huset fyller 100år som datum för att vara klara med renoveringen. Den här bloggen kommer således att handla om vår väg till vårt dröm torp.

måndag 10 mars 2008

Köket!

Nu har våra tankar kommit till köket. Igår skissade vi lite ritningar på hur vi skulle vilja ha det. En bit vägg bredvid spisen skulle behöva rivas, men vi får vara försiktiga då den är bärande. Vi har inte tänkt att ha någon matplats i köket utan ett rejält arbetskök med mycket förvaring och arbetsytor. Allt ska målas vitt och lådor och skåp ska få nya handtag. Bilden är från IKEA


Allt blir "lantligt". Vitt kakel med fasade kanter kommer det att bli. Nya bänkskivor. Just nu funderar vi på om vi ska ha trä eller laminat.


Golvet ska slipas och lackas och jag har funderingar på att rita en kompass på golvet. De sneda skåpen ska vi ta bort luckorna på och ha öppna. Lika så med det ena höga skåpet vid grov entren (det med den röda jackan på).


I det gamla matrummet ska vi ha kyl och frys där den gamla står nu. Vi har också tänkt att ha skåp med bänkskivor runt hela det rummet. Utom vi fönstret där vi vill ha en sittplats. Svårt att förklara men jag hoppas ni förstår.
Kram så länge /Anna

2 kommentarer:

  1. så spännande det är så kul att se ert hus!!!

    det kommer att bli så fint!!!
    Vad roligt att få fixa till det..förstår att det är mycket jobb..men det blir fint..stommen eller grunden är ju så fin..
    ha det gott..
    kram anna

    SvaraRadera
  2. Det är verkligen spännande! Jag verkligen ser framemot när huset blir färdigt.

    Jag kommer att flytta om en månad i ett huset byggt 1949 och det blir lite pyssel och kul på ngt sätt!

    Säkert,blir fint för oss båda!

    Ha det gott,
    //chie i Älsjö

    Kom förbi hos mig ngn gång när du har tid! En ny svenskblog.
    http://richiesliv.blogg.se/

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails