Anna`s & Fredric´s torp

Äntligen har vi hittat vårt drömhus/torp. Trots storleken så har vi valt att kalla det för torpet eftersom vi från början letade efter ett litet sommar torp men föll för detta underbara hus. En hel del behöver göras och vi har lagt sommaren 2009 när huset fyller 100år som datum för att vara klara med renoveringen. Den här bloggen kommer således att handla om vår väg till vårt dröm torp.

måndag 28 juli 2008

Nu är vardagsrummet klart!

Äntligen är golvet i vardagsrummet färdigt. Visst blev det snyggt?

Fredric har även hunnit med att bättringsmåla och foga i både vardagsrummet och köket. Det som är kvar att göra i vardagsrummet nu är att måla fönstren och sätta in element.

Röklukten är nästan helt borta i huset nu. Den känns bara svagt i de rum som vi inte har målat ännu. Kakelugnarna har jag tvättat med klorin och ni ser ju skillnaden. Helt otroligt. Den översta bilden är på kakelugnen i matsalen och den var relativt vit innan jag började. Den nedersta bilden är från vårt sovrum och var den som var värst inrökt.

Det känns rätt trevligt nu att komma till huset. Nu är det i tillräckligt bra skick både in och utvändigt för att vi ska kunna åka dit och bara vara. Och ibland får man till och med tid att ligga i denna...


Kram så länge/Anna

7 kommentarer:

  1. Hjälp, vilken skillnad efter klorinet! Måste varit skönt när det var klart:)

    Härligt att ni kan känna att ni bara kan vara. Men vad ni har jobbat på bra!

    Kramis Lila

    SvaraRadera
  2. Hej Anna!
    Jösses så fint ni fått det. Här har det verkligen hänt grejer... Underbart fint!!
    kram Susanne

    SvaraRadera
  3. Hej Anna! Det var ett tag sen, trodde jag hade lagt till dig på bloggkoll men det blev nog fel på vägen. Här händer det grejer! Vad kul! Vardagsrumsgolvet blev ju kanonfint! Så härligt att kunna åka till huset och bara njuta.. Hoppas du har en bra sommar! Kram /Anna

    SvaraRadera
  4. Hej hej,,, vad bra det blev!!! Vilken grå färg använder ni till golvet??? tycker att de ä svårt att hitta en snygg grå nyans!!!

    - Älskade ditt badrumsskåp,, pust va ledsen ja blev när de va ett blocket köp, då kan jag inte hitta ett sånt ;)

    Såååå himla kul att se före och efter bilder!!!

    Ha de gottit kramar josse

    SvaraRadera
  5. Oj, vad fint golvet blev. Tänk om man hade såna golv! Kanske någon gång...
    Målade ni uppe på lack och så på golvet? Hade ni en golvslip? Jag skulle själv vilja måla mina brädgolv.
    Mysig blogg!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  6. Härligt att se så fint det blir :) Vi har också ett torp men vi håller på med utsidan än så länge och har inte kommit till insidan som står med rena timmerväggar och utan golv *stön* Skönt att se er fina insida så att man kan drömma lite om hur det kan se ut :)
    Ha en skön kväll
    Kram karin

    SvaraRadera
  7. Oj så fint det blir! Vilken härlig kakelugn! Tänk att kunna tända en brasa när höstmörkret faller! Hittade hit av en slump med återkommer gärna! Kram A

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails