Anna`s & Fredric´s torp

Äntligen har vi hittat vårt drömhus/torp. Trots storleken så har vi valt att kalla det för torpet eftersom vi från början letade efter ett litet sommar torp men föll för detta underbara hus. En hel del behöver göras och vi har lagt sommaren 2009 när huset fyller 100år som datum för att vara klara med renoveringen. Den här bloggen kommer således att handla om vår väg till vårt dröm torp.

tisdag 23 juni 2009

Ljuslykta!

I helgen fick jag världens finaste present av min vän Annelie och hennes Per. Jag har länge gått och sneglat på den där den hängt hemma hos henne och verkligen önskat mig en sån. Den är otroligt vacker när man tänder ljusen i den.

Å nu äntligen så hänger den på landet. Jag har hängt den på förstubron och det blev hur mysigt som helst. Nu ska det bara dit lite blommor också.

Kram så länge/Anna

måndag 22 juni 2009

Midsommar!

I helgen har vi firat midsommar med goda vänner. Trots vädret med några skurar så blev det super lyckat. Lång bord med sill och nubbe.
Jordgubbstårta a´la Helena.


Egen tillverkad midsommarstång och såklart 5-kamp.

Det grillades sparris, fläskfilé, korv, marsmallows och bananer i rom å vi åt så vi nästan sprack.

En underbar svensk midsommar som även innehöll den traditions fasta punkten åska.

Kramizzz/Anna

Det växer!

Överallt på landet växer det så att det knakar nu. Ranunkeln börjar ta sig riktigt fint i sina krukor och salladen är färdig att skörda. Morötterna har fått sig en gallring och snart är det dags att kupa potatisen. Sockerärtorna klättrar nu fint uppför ställningen som jag byggt och jag petade ner några till frön i helgen för att kunna skörda sockerärtor ännu längre i höst.
Nu väntar jag bara på att squashen ska ta fart. Har sått en sort som heter sunburst och som kommer att bli så här fina när dom är klara hoppas jag.

Bilden är lånad från: www.flicker.com

Kram så länge/Anna

tisdag 9 juni 2009

Ny målat skåp!

Någon som minns furuskåpet som jag köpte för 150 kr?
Nu har jag äntligen fått tid att måla det vitt.
Vilken skillnad det blev. Hela rummet blev mycket ljusare. Ska handla lite nya knoppar till det och skrapa färg från rutorna men sen är det helt klart.

Vi hann även med att sätta upp seglet mellan äppelträden. Nu väntar vi bara på solen.
Det gör nog även sockerärtorna som i helgen fick en liten klätterställning att klättra på. Väggen i trappen blev också färdig i helgen så snart är det dags att måla dom äckliga trappstegen.

Kramizzz Anna

måndag 1 juni 2009

Loppis fynd!

Min kära gubbe var på loppis runda förra veckan och titta vad han hittade.
Så nu är vi ca 200 kr fattigare. Dyrt va? Helt otroligt vad den mannen kan fynda.
Hans bror har lyckats fynda en Tromsnes dagbädd åt oss oxå. Det känns så himla roligt att vi lyckats inreda det mesta på landet med loppis fynd eller sånt vi fått/hittat. Nästan inget är nyköpt.
Kram banan/Anna
Related Posts with Thumbnails