Anna`s & Fredric´s torp

Äntligen har vi hittat vårt drömhus/torp. Trots storleken så har vi valt att kalla det för torpet eftersom vi från början letade efter ett litet sommar torp men föll för detta underbara hus. En hel del behöver göras och vi har lagt sommaren 2009 när huset fyller 100år som datum för att vara klara med renoveringen. Den här bloggen kommer således att handla om vår väg till vårt dröm torp.

söndag 23 november 2008

Kokbok!

Den här gamla kokboken är ett arvegods från min pappas faster och är hennes kokbok från skolköket. Det finns alla möjliga underbara recept i den tex Choklad soppa.

Önskar såååå att jag hade lika vacker handstil men tyvärr så envisas jag med att skriva med versaler. Lyckades iallafall få till skafferidörren på landet så nästa gång ska jag måla texten på dörren.

Kram så länge/Anna

söndag 16 november 2008

Gipsning och pynt!

Nu har turen kommit till övervåningen och helgen gick för Fredric åt till att förbereda väggarna inför nästa helgs gipsning. Övervåningen ser nu helt hemsk ut och jag tänker inte visa några bilder. Känns dock skönt att vi nu kan börja titta på tapeter och ganska snart kommer att ha en bebolig övervåning.
Den här tapeten från Duro är jag lite sugen på till sovrummet.

Undervåningen däremot börjar ta form ordentligt och nu känns det riktigt mysigt att vara där. I helgen la jag mossa mellan fönstren och små pyntade lite inför Nora Julmarknad då vi kommer att ha glöggparty hos oss efteråt och jag kommer inte att vara på landet fram till dess. Låter dom stora pojkarna jobba vidare med övervåningen medans jag och barnen hänger kvar hemma i stan.

Nedräkningen till jul är iallafall start klar på landet. Hann också med att göra några hjärtan att hänga i fönstret.
Kram så länge/Anna

Related Posts with Thumbnails