Anna`s & Fredric´s torp

Äntligen har vi hittat vårt drömhus/torp. Trots storleken så har vi valt att kalla det för torpet eftersom vi från början letade efter ett litet sommar torp men föll för detta underbara hus. En hel del behöver göras och vi har lagt sommaren 2009 när huset fyller 100år som datum för att vara klara med renoveringen. Den här bloggen kommer således att handla om vår väg till vårt dröm torp.

söndag 28 september 2008

Uppdatering av vad som hänt på "Torpet"!

I helgen var vi där och ägnade mesta tiden åt att städa och plocka i ordning. Saker har nu börjat att hitta rätt och man kan någonstans se hur fint det kommer att bli till slut. Snart kommer vi att kunna påbörja arbetet med övervåningen och det som är kvar att göra på nedervåningen t.ex matrumsdelen, skafferiet och hallen. Närmsta projektet är att börja byta ut elementen runt om i huset så nu blir det att leta på Blocket. Tänkte visa lite fynd som vi gjort senaste tiden bla på Blocket. Dessa stolar fyndade vi för ynka 500kr på Blocket. Måste försöka att hitta ett bord till dom. Blir fina under äppelträdet i sommar. Har hittat ett gammalt badrumsskåp igen på en lokal loppis vid landet. 50 kr fick jag ge för det och det ingår nu i min samling (om man kan kalla 3 skåp för samling). Vet inte vad det är med mig och gamla badrumsskåp men jag älskar dom. En annan sak som jag älskar är gamla pepparkaksformar. Har bara två stycken men det ska bli mitt nya samlar intresse. Visst är dom fina? Undrar dock vad den ena föreställer för djur.

Annars så har hösten anlänt till landet och gräsklipparen har tvättats av och ställts in i uthuset. Äpplena faller som löv från träden (fick bära bort 9 st blåa Ikea kassar med fallfrukt i helgen). Löven singlar ner och vi plockade de sista sockerärtorna. Vi har en jordgubbsplanta i kruka som blommar för fullt och har 12 st ganska stora bär. Synd att inte solen är lika stark längre, hade varit gott med egen skördade jordgubbar i oktober.

Kram så länge/Anna

torsdag 4 september 2008

Lilla toaletten!

Lilla toaletten under trappen har också blivit färdig. Nytt golv är lagt och det är färdig målat. Det enda som saknas är golvlisterna. Visst är det en enorm skillnad? Nu är det bara en del detaljer som saknas.

Kram så länge/Anna

Köket!

Nu är luckorna i köket färdig målade och väntar på sina knoppar och handtag. Bänkskivan är utbytt och det känns så härligt nu när allt börjar närma stadiet färdigt.
Nästa projekt blir att måla och göra i ordning det lilla matrummet som finns i köket. Jag är lite sugen på att sätta upp det här skåpet på väggen där, men vi får se.

Kram så länge/Anna

Related Posts with Thumbnails