Anna`s & Fredric´s torp

Äntligen har vi hittat vårt drömhus/torp. Trots storleken så har vi valt att kalla det för torpet eftersom vi från början letade efter ett litet sommar torp men föll för detta underbara hus. En hel del behöver göras och vi har lagt sommaren 2009 när huset fyller 100år som datum för att vara klara med renoveringen. Den här bloggen kommer således att handla om vår väg till vårt dröm torp.

tisdag 26 augusti 2008

Gåvor!

Den senaste tiden har vi fått massor med saker till huset. Tänkte visa några av dom.

Det här fina slagbordet har vi fått från våra goa vänner Annelie och Per. Det ska få stå i matrums delen i köket. Måste bara hitta lite gamla stolar till det.
Dom här fina gamla backarna kommer från Fredrics kompis Tomas (vilket resten av sakerna på sidan också gör) och ska så småningom bli till pallar tror jag. Har ni fler ideér så dela gärna med er.
Sänggavlarna är till två sängar så barnen ska få varsin till deras rum. Ska bara på med lite färg på dom först.

Badrumsskåpet ska få sitta på toaletten där nere. Blev så glad när jag hittade det första skåpet som sitter i badrummet nu. Trodde aldrig att jag skulle ha turen att få ett till.

Inuti skåpet stog dessa härliga saker. Talc för män och Veet hårborttagningskräm. Dom kommer nog att få pryda någon av hyllorna.

Dessa formar fick jag också och en del av dom pryder nu fönstret i matsalen och används som ljushållare.

Nu går det två små Shetlandsponnys på vår baksida. Mor och dotter. Känns så härligt att titta ut genom fönstret och se hur dom går där och betar. Bättre grästrimmer finns inte. Dom har nästan betat av allt vildvuxet på baksidan och gratis gödsel blir det ju också.

Vi har också hunnit med att lägga golv på toaletten under trappen och grundmålat luckorna i köket. Återkommer med bilder när det börjar bli klart.

Till er som undrar över golvfärgen så vet jag bara att det är Alcro golv färg som vi använt och att det är målat direkt på golvet utan att slipa det och att det inte är någon lack ovanpå.

Kram så länge/ Anna

Matsalen!

Nu har äntligen matsalen blivit helt färdig målad. Vi passade även på att ta bort dörren in till köket vilket gjorde att rummet fick en helt annan rymd.

Den fina moraklockan i hörnet har vi fått av Fredrics kompis Tomas som har skänkt massor med underbara saker till oss. Tack Tomas!

Det som saknas nu i matsalen är en taklampa men det finns några fina på Ikea som vi spanat på. Får se vilken det blir.

Kram Anna

Related Posts with Thumbnails