Anna`s & Fredric´s torp

Äntligen har vi hittat vårt drömhus/torp. Trots storleken så har vi valt att kalla det för torpet eftersom vi från början letade efter ett litet sommar torp men föll för detta underbara hus. En hel del behöver göras och vi har lagt sommaren 2009 när huset fyller 100år som datum för att vara klara med renoveringen. Den här bloggen kommer således att handla om vår väg till vårt dröm torp.

söndag 25 maj 2008

Ny slipade golv!

Fredric fick hjälp i helgen av några på sitt jobb så nu är golven i matsalen och köket nyslipade och lackade. Golvet i vardagsrummet är fullt av fernissa så vi kommer att ta det golvet lite senare. Hoppas att vi snart kan börja flytta in möbler och förhoppningsvis vara där med massa goa vänner på midsommar. Hela köket är färdig grundat utom matplats biten och invändigt i skåpen. En del av gräsmattan fick sig en omgång med röjsågen och börjar nu faktiskt att likna en gräsmatta. Det finns rätt mycket mossa i gräsmattan men sålänge det är grönt och mjukt så gör det iallafall inte mig nått.

Gräsmattan på baksidan av huset kommer att bli klippt med hjälp av grannens hästar som ska få gå där och beta av det värsta. Just nu börjar det mest att likna en djungel.

Avslutar med en liten bild på pionen som snart slår ut.
Kram så länge/Anna

söndag 18 maj 2008

Målningen fortsätter!

Idag har Fredric och hans föräldrar varit i huset och fortsatt med målningen. Det är så kul att se hur det utvecklas och blir vitt och fint. Här är lite före och efter bilder på matsalen där man ser vardagsrummet i bakgrunden. Nu riktigt kliar det i fingrarna efter att få börja inreda.
Vardagsrummet ska bara strykas en gång till sen är det klart. Matsalen är bara grundad och behöver två strykningar till. Även köket är nu påbörjat med grundmålningen och snart så slipper vi den smuts gula och bruna färgen.
Känns kul att se hur fint det blir och äntligen börjar det bli dax att leta efter nya knoppar och bänkskiva.
19 april-0818 maj-08
Det är en viss skillnad på syrenen. Tänk att så mycket kan hända på bara en månad.
Kram så länge/Anna

lördag 17 maj 2008

Utmaning och uppdatering av planer!

Har efter många och långa tankar bestämt mig för att anta utmaningen jag fick av härliga saker men tänker vänta med den tills i sommar när vi fått mer ordning på saker och ting i huset.
I morgon åker Fredric och hans föräldrar till huset och fortsätter med grundmålningen. Det kommer att få bli ett provisoriskt boende fram till semestern då vi har tid och möjlighet att verkligen fortsätta med målning och renovering. Vi hoppas bli klara med grundmålningen av undervåningen fram till midsommar och kommer att provisoriskt möblera rummen på undervåningen så att det går att vara där. Slut finish av målningen kommer att ske under semestern och golven får antagligen vänta tills i höst. Det viktigaste just nu är att Fredrics rygg blir bra. Han har fått till en ny magnetröntgen nu och vi väntar bara på tid för den.
Under tiden har planeringen av hissgardiner börjat att ta sin form och jag har tänkt mig något liknande:

Bilden kommer från Syster Lycklig.

Gillar dom med knyt. Har dock tänkt mig att försöka sy dom själv. Vi får väl se hur det går.

Nu ska jag bädda ner mig och försöka kurera mig från förkylningen som dök upp i veckan.

Kram så länge/Anna

lördag 10 maj 2008

Utmaning!

Vår första utmaning!
Har blivit utmanad av Härliga saker. Utmaningen är -Bästa, Sämsta och nyaste inköp till hemmet. Ska fundera lite och sen återkommer jag.
Idag ska vi hem till min syster som firar födelsedag. Det blir grillat och mys i trädgården och massor med trevliga människor.

Kram så länge/Anna

tisdag 6 maj 2008

Skorstenar och kakelugnar!

Nu har vi fått domen ang våra kakelugnar och skorstenar. Sotaren som kom hade varit i huset för ca 45 år sedan och sotat en skorsten. Så det är alltså så länge sen som dom var använda. Skorstenen som hör till kakelugnarna i vardagsrummet och barnens sovrum har rasat in en heldel så det är stopp. Så hela den skorstenen med rökkanaler måste lagas då skiljeväggar rasat. Det projektet lär hamna på framtiden. Den andra skorstenen låg bättre till. Lite ras där också och ett kajbo med 5 ägg. (Vilket jag tyckte var jätte gulligt. Inte Fredric.) Även skiljeväggarna där var dåliga och hade rasat till en del. Det projektet ligger också på framtiden. Fick iaf nr till en kille som kunde fixa det av sotaren. Så om vi har tur kanske vi har iaf en eller två kakelugnar att elda i till hösten/vintern.

Den här vakra vägen går förbi vårt hus och nere vid huset som man ser längst ner går våra grannar och betar.


Här är en bild på våra grannar. 8 tjurar är det som bor närmst. Dom kikar alltid nyfiket på oss när vi kommer gående.

Så här fint är det nu på landet.
Här kommer en bild på Noah i hänggungan i äppelträdet. Det är så vackert med alla vitsippor.
I helgen ska vi till landet igen. Fredrics rygg är riktigt dålig nu så det lär få bli jag som målar vidare och förhoppningsvis får lite hjälp av vänner och familj.

Kram Anna

söndag 4 maj 2008

Trädgården!

Fredric åkte till huset själv i torsdags och fortsatte med målningen trots sin dåliga rygg. Vi andra satt i solen hemma hos min syster och myste. Nu är hela vardagsrummet färdig grundat och tak och en tredjedel av väggarna i matsalen. Vi sticker till landet alldeles snart och ska fortsätta i trädgården och måla klart matsalen. I morgon kommer sotarna och ska provtrycka alla fyra kakelugnarna. Håller tummarna för att någon av dom är ok att elda i.
Här är lite bilder som Fredric tog från trädgården.

Den lila stora knoppen som jag pratade om i tidigare inlägg ser nu ut så här. Rätta mig om jag har fel men är det inte en pion? Har två stycken utav dessa på baksidan av huset.

Här kommer det också upp något. Någon som vet vad det är?

Så här ser gräsmattan ut på framsidan. Full av gullvivor.

Återkommer i morgon eller på tisdag med uppdatering av tomt, målning och status påkakelugnar.

Kramizzzzz Anna

Related Posts with Thumbnails