Anna`s & Fredric´s torp

Äntligen har vi hittat vårt drömhus/torp. Trots storleken så har vi valt att kalla det för torpet eftersom vi från början letade efter ett litet sommar torp men föll för detta underbara hus. En hel del behöver göras och vi har lagt sommaren 2009 när huset fyller 100år som datum för att vara klara med renoveringen. Den här bloggen kommer således att handla om vår väg till vårt dröm torp.

fredag 22 februari 2008

Första besöket!

Första besöket var över alla förväntningar trots sjukdom. Huset är helt underbart och kommer att bli så fint när vi är klara. Trädgården har fler fruktträd och även buskar. Tror det kan finnas både vinbär och hallon. Under tapeten i alla rum är det pärlspont och under plastmattorna på golven är det också trä. Nu i helgen ska Fredric dit och riva tapeter och mattor så vi kan påbörja målningen sen av alla rum. Under tapeterna i matsalen fanns dessa ansikten ritade.














I ena garderoben satt detta diplom. Känns extra spännande nu att få se vad som växer upp i vår och sommar.
Nu fick ni i allafall en liten glimt av helgen som var även om den för vår del mest bestod av alvedon och hostmedicin. Nu kommer vi att åka dit nästan varje helg så nu börjar det verkligen att hända nått. Det enda problemet just nu är att vattenpumpen lagt av men vi hoppas att Fredric får igång den nu i helgen så att vi får vatten i huset igen.
Kram Anna

Sjuk!

Hej alla trogna läsare. Förstår att ni är nyfikna. Tyvärr så blev jag sängliggande förra helgen och ligger fortfarande med dubbelsidig lunginflammation. Jag låg nedbäddad i en säng mitt på golvet i matsalen medans sambon utforskade hela huset. Sätter in lite bilder som han tog när jag blivit bättre. Tänkte att jag nog måste förklara en sak. Torpet kommer alltså att vara vårt sommarställe. Vi ska fortsätta att bo i stan men åka till Torpet så ofta vi bara kan. En mysig sak med Torpet är vår granne som har kor och Schetlandsponnys och som erbjöd sig att vi kunde få låna en ponny som gräsklippare i sommar. Snacka om att barnen kommer att bli glada.

Kram så länge

Anna

torsdag 14 februari 2008

Alla Hjärtansdag!

I morgon åker vi. Känns helt otroligt att den dagen äntligen har kommit. Allt som ska med denna vändan är packat och klart. Självklart vaknade jag i morse med feber och hosta. Tur det finns alvedon. Inget kan hindra mig från att åka i morgon. Jag har inte sagt det tidigare, men jag har aldrig varit där och Fredric har bara sett huset utvändigt. Alla bilder inifrån är från Fredric´s pappa och bror som varit där efter att vi köpt det och fotat åt oss. Så ni kanske förstår hur spännande det kommer att bli i morgon.



Idag kom min syster förbi med världens finaste present. Hon visste att jag spanat på den ett tag i Myrornas skyltfönster och så köpte hon den till mig på Alla Hjärtans dag. Det är kärlek det.
Visst är den fin. Ska såklart med till Torpet.
Nu ska jag bädda ner mig och barn och hoppas på tillfrisknande tills i morgon.
Kram Anna

tisdag 12 februari 2008

Snart, snart!

Nu är det bara två ynkliga små dagar kvar tills vi får åka till Torpet och sätta nyckeln i låset och känna att det verkligen är vårt. Helt underbart känns det. På söndag får ni en rejäl uppdatering på bildfronten och våra tankar om helgen.
Tills dess får ni njuta av några Tradera fynd.

söndag 10 februari 2008

Det närmar sig!

Dagarna går fort nu. Helt plötsligt är det söndag och bara några få dagar kvar. I helgen har vi packat och rensat på vinden. Det blev hela 19 flyttkartonger att ta med till Torpet. Hittade en hel del roliga saker.
Tex dom här väggbonaderna som är ett arvegods.
En pyjamasgömma med mina initialer på som jag hade när jag var liten.
Dom här korgarna hittade vi i grovsoporna.

onsdag 6 februari 2008

Nedräkning!

9 dagar kvar nu. Om allt går som planerat vill säga. Väntar på inskrivningsmyndigheten bara.
Passar på att visa några av våra fynd så länge.
En griffeltavla som jag budade hem på Tradera. Såg en likadan på www.gruvgatan13.se. Tänkte ha den i köket och skriva upp dagens meny när vi har gäster.

Det här kryddsettet är också från Tradera och visst är det en underbar färg på det?
Verktygen är arvegods från min pappa och kommer passa bra i snickarboden på Torpet. Tycker så mycket om vattenpasset i trä.

tisdag 5 februari 2008

10 dagar kvar!

Nu närmar det sig. Känns så himla roligt. Nästan som när man var barn och väntade på Tomten. I höstas kändes det så avlägset, nästan overkligt och nu är vi nästan där. Bara 10 dagar kvar.

Kram Anna

Tomtkarta!

Related Posts with Thumbnails